Διαδικασία καθαρισμού της κεφαλής/υποδοχέα κλείστρου (group head) επαγγελματικής μηχανής εσπρέσο
με το οικολογικό καθαριστικό FACTOR COFFEE
- Τοποθετούμε το τυφλό φίλτρο στο κλείστρο μας και προσθέτουμε μια μικρή δόση Factor Coffee. Κουμπώνουμε καλά το κλείστρο μας στην κεφαλή του γκρουπ.
- Ξεκινάμε την μηχανή μας να τρέχει νερό (εκχύλιση) όπως αν θα κάναμε espresso για 10 δευτερόλεπτα. Kάνουμε παύση για 10 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία (on/off) 4 φορές.
- Αφαιρούμε το κλείστρο μας απ’ την κεφαλή. Ξεπλένουμε τα υπολείμματα απ’ το κλείστρο αφήνοντας να τρέξει άφθονο βραστό νερό από την κεφαλή του γκρουπ.
- Τοποθετούμε το κλείστρο μας πάλι στην κεφαλή και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία (on/off) όπως στο βήμα 2 για να ξεπλυθεί καλά
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού, φτιάχνουμε έναν καφέ εσπρέσο και τον πετάμε και μετά η μηχανή μας είναι έτοιμη για χρήση. (Ο πρώτος αυτός καφές δεν έχει καμία δυσάρεστη οσμή ή γεύση, όμως τον πετάμε για λόγους ασφαλείας.)
Διαδικασία μουλιάσματος με το οικολογικό καθαριστικό FACTOR COFFEE
Βυθίζουμε τα φίλτρα και τα κλείστρα μας σε μια λεκάνη με βραστό νερό και μικρή ποσότητα καθαριστικού καθαριστικό FACTOR COFFEE για 15-20 λεπτά. Μετά ξεπλένουμε με νερό βρύσης.